Maartensdijklaan 623, 2541VC, Den Haag
+ 31 (0) 70 22 11 797
info@steedsvoldoende.nl

Coaching

Voorkomen is beter dan behandelen

Begeleiding betekent bij ons dat wij het de leerling leren doen in plaats van voor de leerling te doen. Tijdens het traject werken wij o.a. aan het gedrag, de motivatie en het stimuleren van het zelfvertrouwen. Aandacht en een luisterend oor zijn hierbij twee componenten die onmisbaar zijn. De coach draagt zorg voor de leerling. Dit houdt in dat er samen met de leerling, ouders en school wordt gewerkt naar een gepaste oplossing. Hierdoor wordt er succes geboekt en de kans op herhaling geminimaliseerd.

Leerlingen die zorgen voor onrust en moeilijkheden op scholen doen dit niet omdat ze dat zo graag willen. Hun gedrag is vaak een schreeuw om hulp. Op scholen worden zulke leerlingen vaak als vervelend ervaren. Voor een school is het niet altijd weggelegd om deze leerlingen te voorzien van preventieve zorg, dit zorgt voor extra werkdruk. Hierdoor komen de leerling en de docenten vaak in een negatieve spiraal terecht. Er wordt dan al gauw negatief over de leerling gesproken. Met als gevolg dat ook de resultaten van deze leerling achteruitgaan.

SteedsVoldoende.nl biedt diverse ondersteuningsactiviteiten aan als het gaat om de schoolloopbaan. Het hoofddoel hiervan is leerlingen te helpen om hun doelen op een verantwoorde en realistische manier te verwezenlijken. Doordat de coach inspeelt op het gedrag en de resultaten van de leerling kan hij of zij de boot niet missen. Ook leren wij onze leerlingen een positieve rol te nemen in de maatschappij waarin zij deel van uitmaken. Wij zorgen voor bewustwording, leren ze nadenken wat ze willen, wat ze kunnen en waar ze passen. We stimuleren onze leerlingen om te gaan doen waar ze gelukkiger van worden. Wij volgen de drijfveren en de ambities, zodat elke talent benut wordt.

Kortom, wij richten ons op leerlingen die te maken hebben met meervoudige problematiek. Denk hierbij aan gedragsproblemen, achterstanden of obstakels in de thuissituatie. Wij bieden een traject op maat wat volledig aansluit op de behoefte van de leerling, school en ouders/verzorgers.

Meer weten?

Heeft u meer informatie nodig over groepsdynamica? Klik dan hier. U wordt dan automatisch doorverwezen naar onze contactpagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Een offerte aanvragen? Klik dan hier. Zo komt u op de pagina voor het aanvragen van een offerte. Daar wordt duidelijk gemaakt wat u moet doen.

Zodra wij de door u gewenste aanvraag binnen hebben gekregen nemen wij dezelfde dag nog contact met u op. Daarna worden de vervolgstappen met u doorgenomen.