Maartensdijklaan 623, 2541VC, Den Haag
+ 31 (0) 70 22 11 797
info@steedsvoldoende.nl

Ontzorg de school

Wij staan voor het samenbrengen van onderwijs en zorg. Wij geloven dat docenten hun aandacht volledig moeten kunnen richten op het vormgeven van onderwijs, juist in deze periode waarin leerlingen terugkeren naar school na een lange periode van onderwijs op afstand. 

Wij ontzorgen uw school bij randzaken die van invloed zijn op het onderwijs, zoals; 

 • aandacht voor het sociaal welbevinden van leerlingen; 
 • handvatten omtrent (probleem)gedrag; 
 • vergroten van de netwerkbetrokkenheid; en 
 • begeleiding bij aanpak groepsdynamiek. 

Onderzoek geeft aan dat de relatie tussen leerprestaties en het sociaal welbevinden van leerlingen dynamisch én wederkerig is. Oftewel, voor optimale leeropbrengst is het zeer wenselijk dat zowel de leerling als de docent goed in z’n vel zit. 

De invloed en gevolgen van de COVID-19 crisis voor jongeren zijn groot. Juist zij hebben het zo nodig voor hun persoonlijke ontwikkeling om sociale contacten te hebben, zich onderdeel te voelen van een groep en gezien te worden. 

Bij terugkeer op school zal dit merkbaar zijn. Leerlingen kampen bijvoorbeeld met gevoelens van stress, eenzaamheid en andere belemmerende emoties. Leer- en concentratieproblemen zijn aan de orde van de dag. 

Het Nationaal Programma Onderwijs geeft richting aan de inhaalslag die gemaakt zal gaan worden de komende jaren. Voor scholen de opgave om te prioriteren waar de komende jaren extra aandacht voor zal zijn. Wat ons betreft hét perfecte moment om als school gedreven en ervaren experts in huis te halen. 

Wij sluiten naadloos aan op de door school gestelde prioriteiten, door samen met het docententeam te bouwen aan een stevige nieuwe basis voor alle leerlingen. Samen bevorderen we kansengelijkheid in het onderwijs, omdat juist deze generatie alle mogelijke ondersteuning verdient. 

We leveren een product op maat, waaronder effectieve maatregelen van de ‘Menukaart’ van OCW. Wij coachen in de school, mét de school en in de leefomgeving van de leerlingen. 

Ons aanbod

 • Coaching docenten, mentoren, leerlingen en hun netwerk 
 • Ondersteuning bij aanpak voor groepsdynamica
 • Advisering aanpak probleemgedrag in en om het onderwijs 
 • Studiebegeleiding 
 • Een soepele samenwerking tussen school en zorg 
 • Ter aanvulling op de huidige zorgstructuur 
 • Betrouwbaar, transparant én nette verslaglegging 
Onze expertise

Ons team

Anas Bahida

Onderwijsspecialist

Met onderwijsbevoegdheid

Abbas Fikrey

Jeugdhulpverlener

SKJ geregistreerd

Achmed Bahida

Coördinator studiebegeleiding

 

Ouahbi Hadd

Maatschappelijk werker

Suzanne Koeman

Teamcoach en jeugdhulpverlener

SKJ en Stir geregistreerd

Hoe verder?

Neem contact met ons op en wij plannen een afspraak in.

Wij maken een uniek plan van aanpak naar behoefte van uw school.

Er is keuze uit verschillende interventies.

Later nog eens bekijken?

Dat kan! Wij hebben er meteen een to-go bestand van gemaakt. Klik hier om deze te downloaden.

Meer weten?

Heeft u meer informatie nodig over het ontzorgen van uw school? Klik dan hier. U wordt dan automatisch doorverwezen naar onze contactpagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Een offerte aanvragen? Klik dan hier. Zo komt u op de pagina voor het aanvragen van een offerte. Daar wordt duidelijk gemaakt wat u moet doen.

Zodra wij de door u gewenste aanvraag binnen hebben gekregen nemen wij dezelfde dag nog contact met u op. Daarna worden de vervolgstappen met u doorgenomen.